Tesók!

A legkisebbeknek szóló előadás a Vaskakas Bábszínházban

tesok-vaskakas-babszinhaz

Október 3. óta látható a Vaskakas Bábszínházban a Tesók! című, kicsiknek szóló előadás Kocsis Rozi rendezésében a testvérek civakodásáról és vetélkedéséről, amelynek a végkicsengése mégis feltétlenül pozitív.

Neked legyen több eszed, te vagy a nagyobb!”, „Hallgass az idősebbre! Ő az okosabb és az ügyesebb!” ‒ Hányszor, de hányszor hangzanak el ezek a mondatok egy családban megannyi „testvérharcot” kiváltva… Mert ugye a Kistesónak mindig a nagyobb testvér játékaira, ceruzáira, plüssmacijára fáj a foga… A Nagytesó meg hát mindent tud, sőt mindent jobban tud… Enyém – tied, add ide – nem adom, elveszem – kérem vissza civakodások mentén szocializálódunk testvérré, elfogadó, együttműködő, egymást szerető, tisztelő felnőtté.

A Vaskakas Bábszínház legújabb, Tesók! című bemutatójában a testvérek böstörködése mindig nevetéssel, közös játékkal végződik, hisz együtt sokkal varázslatosabb várat lehet építeni, a cirkuszi mutatványok is izgalmasabbak, s a közösen átélt élmény mindig megszüli a testvérbékét. A legkisebbeknek szóló előadás legfontosabb gondolata: TESÓNAK LENNI ÉRDEMES!

tesok-vaskakas-babszinhaz

Zeneszerző: Rab Viki
Rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Kistesó: Nagy Petra
Nagytesó: Rab Viki

Jegyek vásárolhatók az előadásokra a Vaskakas Bábszínház weboldalán.

2020.10.07