Magyar fellépői is vannak a világméretű online John Lennon megemlékezésnek


john-lennon-80-online-megemlekezes

Petruska András és a The Bits Beatles Tribute zenekar képviseli Magyarországot és a magyar Beatles közösséget az online John Lennon megemlékezésen. 2020. október 9-én lenne 80 éves a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, erre emlékeznek majd egy több mint 3 óra hosszú virtuális rendezvényen a világ minden tájáról érkező előadók és Beatles rajongók.

Nagyon örülünk, hogy a szervezők a The Bits-re is gondoltak a körülbelül 60 közreműködő előadó között. Számtalanszor jártunk már az országhatáron túli, nemzetközi Beatles fesztiválokon, többek közt a Liverpool-i BeatleWeek-en, ami a világ legnívósabb Beatles rendezvénye, és számos alkalommal adhattunk már koncertet a liverpooli Cavern Club színpadán, azon a legendás színpadon, ahol a Beatles is majd’ 300 alkalommal lépett fel a 60-as évek elején. Ezen az alkalmon egy műsorban szerepelhetünk a világ Beatles nagyágyúival az USÁ-tól Japánig, ami nagyon megtisztelő. Másnap pedig találkozhatunk a budapesti Muzikumban mindazokkal, akik velünk együtt szeretnék John Lennon legjobb dalait egy élő koncerten hallgatni” ‒ mondta el Derecskei Zsolt, a The Bits zenekarvezetője.

Szóló előadók is megemlékeznek a műsorban. Magyarországról a nem titkoltan Beatles rajongó Petruska András ad elő egy John Lennon szerzeményt a saját tolmácsolásában. „John Lennon 80. születésnapja fontos ünnep az életemben, hiszen egy olyan emberről van szó, aki egészen kiskorom óta példaképként adott erőt, hogy gitárt ragadjak, és tegyem bele a legnyersebb, legőszintébb gondolataimat. Hogy megéljem és megénekeljem a szerelmet, a fájdalmat, hogy a jövőbe egyszerre tekintsek naiv reménnyel és maró kritikával... és közben annyira ne feltétlenül vegyem komolyan magam, hiszen még a legmélyebb sebre is gyógyír a humor. Hálával gondolok rá ezen a kerek évfordulón ezekért a sokszínű pillanatokért!

A világ Beatles és John Lennon rajongói ingyenesen nézhetik az október 9-én este, liverpooli idő szerint 8-kor (azaz magyar idő szerint este 9-kor) kezdődő műsort a Facebookon és párhuzamosan a YouTube-on is a beatlesgame.com jóvoltából.

Forrás: thebits.hu

2020.10.06