54

Farsang Sándor festőművész retrospektív kiállítása

A Magyar Ispitában

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum retrospektív kiállítással emlékezik meg az öt éve elhunyt festőművészről, Farsang Sándorról. A tárlatnak a Magyar Ispita (Győr, Nefelejcs köz 3.) ad otthont. A kiállítást A kiállítást Tolnay Imre festőművész nyitja meg 2020. október 9-én (pénteken) 17 órakor.

Az alkotások 2020. november 8-ig, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig tekinthetők meg.
Farsang Sándor
(1945–2015) budapesti születésű festő, grafikus a Képzőművészeti Főiskola elvégzése után, 1976-ban telepedett le Győrben. A Győri Grafikai Műhely alapító tagja volt, nagyhatású művésztanár, akit művészetszervező tevékenysége, pedagógusi munkája és rendszeres kiállításai révén sokan ismernek és tisztelnek a városban.
Rendkívül gazdag életművet hagyott hátra, melynek jelentős része ma már köz- és magángyűjteményekben található. A 75 éve született művész retrospektív kiállítása a győri múzeumban őrzött alkotásaiból, illetve helyi magángyűjteményekből mutat be egy reprezentatív válogatást. A kiállításra kerülő festmények, egyedi rajzok és sokszorosított grafikák az életmű különleges darabjaira fókuszálva mutatják be a művész egyes alkotói korszakait. A változatos téma- és mesteri technikavariációk bepillantást engednek Farsang Sándor sajátosan szürrealista, lenyűgöző magánmitológiájába.

2020.10.02