Hamarosan megjelenik A győri regény

Mészáros Urbán Szabó Gábor új könyve

meszaros-urban-szabo-gabor-a-gyori-regeny

Hamarosan megjelenik Mészáros Urbán Szabó Gábor győri származású író új könyve, A győri regény. A szerző eddig két novelláskötettel jelentkezett, 2009-ben a Nemmozgóval és 2012-ben a Bábelgéppel.

A közel egy évtizeden át írt és csiszolgatott terjedelmes regény – amely a címéből már sejthetően Győrött játszódik − egyaránt olvasható misztikus, szerelmes, filozofikus, drámai, ugyanakkor humort sem nélkülöző regényként, miközben írójának szándéka szerint egy generációnak és a szülővárosnak állít emléket.

A könyv kíváncsian elidőz az alkotóművész és a társadalmi lény szerepeinek kérdéskörén, az emberi létezés morális alapvetésein, a lehetőségeken. A regény finom érzékenységgel ábrázolja az alkotás sajátosságait, a szerelem törékenységét, a tudat és a valóság közti viszony értelmezhetőségét.

A győri regény nagyra értékeli az intellektust, a barátságot, a reményt, és míg az egyén abszolút szabadságát helyezi univerzumának középpontjába, cselekményszerkezetével egy meglepő, sorsbéli Möbius-szalag megalkotására tesz kísérletet.

A könyv a Napkút Kiadó gondozásában, várhatóan 2020 szeptemberének végén jelenik meg.

2020.09.11