133

Fejlesztik a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély közösségi funkcióit


menfocsanak-bezeredj-kastely

180 millió forintból fejlesztik a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély közösségi funkcióit, a 2021. december 31-ig az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásában megvalósuló projektben korszerűsítik az épület befogadótereit és az épületgépészetet, valamint akadálymentesítik a vizesblokkokat.

A Bezerédj-kastély rendeltetése sokszínű, helyszínéül szolgál a közösségek életének, azonban a minőségi szolgáltatásnyújtáshoz elengedhetetlen a felújítása. Az épület eredetileg nem művelődési háznak épült, a termek mérete és kialakítása nem ideális 100 főnél nagyobb létszámú rendezvények, programok, szakkörök, klubok megtartására.

A rekonstrukció nyomán felújítják az épületegyüttes homlokzatát, és megújul a pincében található közösségi tér. A pince padozati szintjének süllyesztésével a jelenlegi helyiség funkciója jelentősen bővül, az így megújuló közösségi terek mellett új büfékonyha létesül, akadálymentesített mosdót és vizesblokkokat alakítanak ki. A pinceszint megközelítésére akadálymentes lépcsőliftet építenek. Fejlesztik az épületgépészetet, kicserélik a meglévő szennyvízátemelőt, valamint a közösségi programok és rendezvények esetén szükséges, megfelelő légcserét biztosító új szellőzőrendszert építenek ki.

Forrás: MTI

2020.08.30