Így írok én

Pro Kultúra

Ismét meghirdeti a Pro Kultúra az Így írok én… című irodalmi pályázatot. Idén új kategóriában is megmérettethetik magukat a soproni és Sopron környéki fiatalok. Műveiket február 27-ig küldhetik el a szervezőknek. Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2015. március 26., 15.00, Liszt-központ (Sopron, Liszt Ferenc u. 1.).

Az előző évekhez hasonlóan verset, mesét, elbeszélést is küldhetnek a 10 és 14 év közötti diákok az Így írok én című irodalmi pályázatra. Idén egy új kategóriát is hirdetett a zsűri: szabadon választott műfajú munkákat is várnak a nevezőktől, Vigyázz Bubu, röpülünk címmel! Ebben az évben a műveket Roskó Mária nyugalmazott megyei magyar szakfelügyelő, Szittner Ágnes gimnáziumi magyartanár, Horváth Ferenc, a Soproni Téma főszerkesztője és Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója értékeli.

A pályázat eredményhirdetése nyilvános, március 26-án lesz a Liszt-központban. A díjkiosztó ünnepségen felolvasást is tartanak, a nyertes írásokat lehet meghallgatni. A díjazott pályaművek hétről hétre a városi hetilapban, a Soproni Témában is megjelennek majd.

Az Így írok én irodalmi pályázatot 1977-ben hirdették meg először, Sopron szabad királyi városi rangjának 700. évfordulója alkalmából. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek az iskolában tanultakat önállóan alkalmazzák, és egyéni élményeiket, gondolataikat mások számára is közvetítsék. Tavaly összesen 114 pályamű érkezett, 14 iskola 57 tanulója küldte el műveit a szervezőknek.

A nevezés formai követelményei:

A/4-es méret

a pályaműveken szerepeljen a tanuló neve, értesítési címe, telefonszáma, e-mail címe, iskolájának neve, osztálya

Beküldési határidő: 2015. február 27., péntek

Beküldési cím: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, 9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2015. március 26., 15.00, Liszt-központ

 

További információ: Miszti Diána, 99/ 517-519, md@prokultura.hu

2015.01.22