Játsszunk ismét operát! – Országos zenei vetélkedő középiskolásoknak

MTI

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete – a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Állami Operaház támogatásával – Játsszunk ismét operát! címmel országos zenei műveltségi vetélkedőt hirdet a középiskolás – 15-19 éves – korosztály számára.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny háromfordulós. A válogató (1. forduló) az ország 19 megyéjéből, valamint a fővárosból jelentkező középiskolák hatfős csapatai számára április-május folyamán lesz, a regionális középdöntőket (2. forduló), valamint az országos döntőt – a budapesti Erkel Színházban – várhatóan 2015 novemberében-decemberében rendezik meg.

A vetélkedő anyaga az operatörténet négy évszázadát öleli fel a kora-barokktól a 20. századig. Ajánlott felkészülési anyag minden, a közkönyvtárakban hozzáférhető irodalom, illetve zenei hanghordozó, elsősorban a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége honlapjáról letölthető bőséges ismertető szöveg, zeneszerzőkről és operákról.

A zsűriben a magyar zenei élet kiválóságai kapnak majd helyet, a verseny két szerkesztője-műsorvezetője Varga Károly nyugalmazott főiskolai tanár és Magyar Kornél, a Magyar Rádió nyugalmazott vezető szerkesztője. A vetélkedő fővédnöke Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója.

A hatfős csapatok jelentkezését a varga.karoly2@gmail.com címre várják, a határidő február 28.

Forrás: MTI

 

A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt található.

2015.01.21