Mindenki múzeuma a Pannonhalmi Főapátságban


A Natural Europe című nemzetközi projektben hat ország tizennégy intézménye dolgozik azon, hogy sok ezer múzeumi tárgyat Ön is megismerhessen. Nálunk a Magyar Természettudományi Múzeum biztosítja a munka bázisát. A kezdeményezéshez csatlakozott a Pannonhalmi Főapátság (Vár 1.) is, mégpedig a Gyógyító természet múzeumpedagógiai foglalkozás és digitális tanösvénnyel.

A Gyógynövénykertbe kalauzolják Önöket a technika segítségével: pedagógusok részére a digitális tanösvény oktatási segédletet, ötleteket, adatbankot és feladatbankot tartalmaz az általános iskolás alsós és felsős tananyaghoz igazodván. A kapcsolódó DROGBOOK avagy füveskönyv elsősorban a diákok részére készült: a foglalkozássorozat során elért kutatási eredményeket, feladatmegoldásokat, elkészített tárgyakat lehet feltölteni, az élményeket megosztani másokkal, más iskolák diákjaival.

Bővebb információ: http://www.programturizmus.hu/ajanlat-mindenki-muzeuma.html 


kép a http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével a következő linken található: http://goo.gl/RuIJm5

2015.01.15