144

Pegazus-online

Irodalmi erőforrások nehéz időkre

kiss-tunde

Új online szolgáltatást indított a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Pegazus online – Irodalmi erőforrások nehéz időkre címmel, melynek értelmében Facebook-oldalán rendszeresen közzétesz egy-egy művet (verset, novellát vagy több részletben nagyobb lélegzetű alkotást) a Győri Nemzeti Színház művészeinek előadásában.

Igaz, hogy a könyvtár a veszélyhelyzet miatt zárva tart, de otthonról is elérhető internetes szolgáltatásait továbbra is működteti, sőt egy újjal is jelentkezik, hogy senki ne maradjon irodalom nélkül, akinek arra igénye van.

Az online irodalmi közvetítések a könyvtár Facebook-oldalán jelentkeznek, s a Videók fülön (vagy menüpontban) a Pegazus online folyamatosan bővülő lejátszási listáját választva bármikor visszanézhetők. Az intézmény YouTube-csatornájára is felkerülnek a közvetítések, ahonnan szintén visszamenőlegesen is elérhetők.

Az új szolgáltatás a könyvtár honlapjára is kikerült a hírek közé, ahová minden új közvetítés után beágyazzák a felvételt, így egy helyen folyamatosan megnézhető az összes videó.

Az online irodalom-közvetítés első darabja Kosztolányi Dezső egyik legismertebb verse, a Hajnali részegség Posonyi Takács László színművész előadásában.

Másodikként Benedek Elek Nincs házmester! című írását tekinthetik meg Kiss Tünde művésznő tolmácsolásában.

A folytatás hamarosan várható.

tmoni

2020.03.25