Bencés estek

Vendég: Lackfi János

2020. február 27-én (csütörtökön) 18.30-kor a győri bencéseknél új, kulturális, közösségi programsorozat indul Bencés estek címmel. A rendezvénysorozat első vendége Lackfi János, költő, író, műfordító. Moderátor Czifrik Balázs. A program helyszíne a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium díszterme (Győr, Széchenyi tér, 8.).

A programmal két kiemelt célt tűztek ki a szervezők. Egyrészről azt, hogy a Győr és vonzáskörzetében élő emberek a hitélet mellett kulturális és közösségi programokkal is kapcsolódhassanak a győri bencésekhez; másrészről hogy a meghívott előadók, művészek személyükben, szellemiségükben biztos tájékozódási pontokat mutassanak az érdeklődő közönségnek.
Lackfi János kulturális szereplőként komoly népszerűségre tett szert. Különleges az a jelenség, ahogy a 21. század kommunikációs tereit a bulvár tartalmaktól mentesen, értékorientáltan és hitelesen képes használni. Írói munkássága, közéleti és közösségi szerepvállalása, nagycsaládos mindennapjai, megélt és felvállalt keresztény volta, és nem utolsó sorban humora kiválóan megjeleníti azokat az értékeket, amelyeket a győri bencések a Bencés estekkel közvetíteni szeretnének.

Fotó: Molnár Mihály

2020.02.18