Győztesek és nyertesek – Oscar 2020

Találjuk ki együtt! – eredményhirdetés

oscar-2020-nyertesek

Magyar idő szerint ma hajnalban kiosztották a 92. Oscar-gála filmes díjait, ezzel együtt pedig lezárult Találjuk ki együtt! – Oscart nekik! című játékunk, amelyen a hat legfőbb kategória győzteseit kellett eltalálni. Saját sorrendünkben ők örülhettek az aranyszobornak: Laura Dern, Brad Pitt, Renée Zellweger, Joaquin Phoenix, Bong Joon Ho, Élősködők. Akik a legpontosabban tippelték meg a díjazottakat, könyvet, Győri Szalonos bögrét, egyéb apróságokat és egy „saját Oscart” kapnak ajándékba!

A 92. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája döntése alapján a legjobb női mellékszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi főszereplő, legjobb rendező és legjobb film kategóriákban az alábbi eredmények születtek:

A legjobb filmért járó Oscart történelmi mérföldkőként a dél-koreai Élősködők kapta, a legjobb rendező díját pedig direktora, Bong Joon Ho vihette haza, aki köszönőbeszédében méltatta a minden tekintetben üres kézzel távozó Martin Scorsese-t (Az ír a 10 jelöléséből egyet sem szerzett meg).

A legjobb férfi főszereplő megérdemelten a zseniális Joaquin Phoenix lett a Jokerért, a legjobb női főszereplő pedig Renée Zellweger a Judy című filmben nyújtott meggyőző alakításáért.

A mellékszereplők közül legjobb férfiként végre Brad Pitt (Volt egyszer egy… Hollywood) emelhette magasba az aranyszobrot, legjobb nőként pedig a már számtalan filmben bizonyított Laura Dern (Házassági történet) nevét olvasták fel a borítékból.

Találjuk ki együtt! elnevezésű játékunk nyerteseit e-mailben értesítettük, gratulálunk nekik!

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a kép készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép; 4. kép; 5. kép.

2020.02.10