Jóka ördöge

Minden jegy elkelt!

2020. február 22-én (szombaton) 18 órakor az Újvárosi Művelődési Központban (Győr, Liget u. 55.) a Jóka ördöge című zenés mesekölteményt láthatják a Csavar Színház előadásában. Rendezte és a látványát tervezte: Gál Tamás. Előadják: Kiss Szilvia, Gál Tamás. Kosztüm: Szélyes Andrea.

Arany János, a kétgyermekes családapa, bizony nagy mesemondó volt. Arany e kevésbé ismert művét vitte színpadra a CSAVAR Színház a tőlük megszokott humorral, csavarral. A székelyasszony és az ördög című székely népmese ihlette egyik legnépszerűbb elbeszélő költeményét, melynek címe Jóka ördöge. Sok ember legnagyobb keresztje a zsémbes asszony, kitől még az ördög sem tud megszabadítani. De Jókánák, egy jámbor teremtésnek sikerül. Hogy mily módon, kiderül a Csavar Színház legújabb mese előadásából. Zenés, humoros, interakciót sem nélkülöző játék teszi felejthetetlenné Arany János olvasva a is gyönyörűséget nyújtó szavait, melyek korunk renyhe, üres, durva nyelvhasználata mellett felüdülést nyújtanak a szép, szellemes, ízléses szavakra szomjas fülek számára.
Az előadás kortalan, a legkisebb beszélni már próbálkozó és a legérettebb, beszédet már sokszor fölöslegesnek tartó nézők számára egyaránt ajánlott.
Jegyek kaphatók a művelődési házban és a Látogatóközpontban.

2020.02.10