Sportantológia 2019

Könyvajánló

sportantologia-2019-sportmenedzser-magazin

Sportantológia címmel jelent meg 21 szerző írásait tartalmazó, sport témájú novelláskötet decemberben a SportMenedzser Magazin kiadásában. Az ötlet Deregán Gábor sportdiplomatától, a magazin kiadójától ered: a szerkesztőség idén felhívást közölt egy nyilvános sportnovella-pályázatra.

Az egyedülálló kezdeményezés a vártnál is nagyobb érdeklődésre tett szert, közel 100 pályamű érkezett be. A kiadóban már akkor megfogalmazódott, hogy a páratlanul színvonalas, valamint értékhordozó írásokra való tekintettel érdemes továbbgondolni a koncepciót, és egy novellásgyűjteménybe rendezni a legkiválóbb műveket.

A válogatásba 21 szerző írásai kerültek be. A novellák különböző aspektusokból íródtak, megszólalnak a sportolók – köztük bajnokok, olimpiai bajnok is – és az utánpótláskorúak, az edzők, a családtagok, a szurkolók és a sportkedvelők nézőpontját is megismerhetjük. „A kötetben szereplők között találni számos elgondolkodtató, mély tartalommal rendelkező művet, de sokat nevethetünk is, ugyanis humoros novellákból sincs hiány” – nyilatkozta Végh Nóra, a kötet szerkesztője. A témákat illetően elmondta: van, akit a szurkolás öröme, mást a versenydrukk, a győzelem extázisa, a felkészülés kihívásai, vagy éppen a sport jótékony hatásai és közösségformáló ereje ihletett meg. Az egyértelműen kiderült, a sport mindenki számára jelent valamit.

A SportMenedzser Magazin az első sportágfüggetlen hazai szakmai lap. A Sportantológia is kiválóan tükrözi a különböző sportágak iránti nyitottságot. Aki kezébe veszi a kötetet, olvashat futásról, úszásról, kerékpározásról, futballról, kézilabdáról, súlyemelésről, birkózásról, karatéról, triatlonról, öttusáról, légballonozásról vagy éppen ritmikus gimnasztikáról.



A megjelenés az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla Programja keretében valósult meg.

A limitált példányszámú kiadvány a szerkesztőség e-mail-címén rendelhető meg: info@sportmenedzsermagazin.hu.

2019.12.23