A gyakorlósok ünnepvárása a győri bazilikában


gyakorlo-iskola-adventi-hangverseny

2019. december közepén immár 22. éve rendezte meg ma már hagyományos adventi hangversenyét a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola. Ezen jelentős eseménynek, mint minden évben, idén is a győri Nagyboldogasszony székesegyház adta a színteret.

Az egyetem, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar, az iskola számos munkatársa, diákja színpompás hangszerjátékkal és énekszerepléssel színesítette meg a karácsonyt megelőző adventi időszak ünnepi eseményét. A hangverseny dr. Ruppert István orgonaművész, professzor orgonajátékával kezdődött. Ezt Győr belvárosi plébánosának beszéde követte, majd az iskola igazgatója, Ruppertné Hutás Kinga köszöntötte az esemény résztvevőit.

A templom falai között hegedűn, fuvolán, furulyán, zongorán és gitáron felcsendülő ismert karácsonyi zeneszámok, dalok mellett az iskola diákjai, kis- és felsős kórusa, a tanulók által elmondott versek hozták közelebb a jelenlévőket a szeretet ünnepéhez. Az Apáczai Csere János Kar ének műveltségterület végzős hallgatói Várszeginé dr. Gáncs Erzsébet vezetésével, felkészítésével szerepeltek a műsorban. A hangversenyt a tanári kórus által elénekelt Mária altatója és a Bűvös éj című dalok zárták – mondta el Fortuna Edina tanárnő, az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola Arculat team vezetője.

Winkler Csaba

2019.12.17