513

Ismét a Sziget lett a legjobb külföldi fesztivál a UK Festival Awardson


sziget-fesztival

December 5-én éjszaka adták át az Egyesült Királyság legjobb fesztiváljait minősítő UK Festival Awards díjait, ahol egy külön kategóriában a legjobb Anglián kívüli fesztivált is megválasztották. A „Best Overseas Festival”, azaz a legjobb külföldi fesztivál kategóriában idén is a Sziget vitte el a pálmát.

2018 után 2019-ben is a Szigetet választották a legjobb külföldi fesztiválnak a brit fesztiválokat minősítő megmérettetésen, a UK Festival Awards díjátadóján, ahol egy kategóriában a kontinens Anglián kívüli fesztiváljait is díjazzák. Ebben a kategóriában – immár másodszor – ismét a Sziget bizonyult a legjobbnak.

Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője szerint így nyilatkozott erről: „Komoly elismerés, hogy a gazdag fesztiválkultúrával bíró angol közönség ismét minket tartott a legjobb külföldi fesztiválnak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy olyan fesztiválokat is magunk mögé utasítottunk, mint például a belga Tomorrowland. A díj egyben feladat, hogy 2020-ban ismét egy nemzetközi mércével mérve is különleges és kiemelkedő fesztivált szervezzünk.”

Pár hete a Sziget kapcsán napvilágot látott egy dokumentumfilm is a fesztivál egy különleges vendégéről.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.12.14