Újévi koncert az Audi Arénában

SzaSzi írása

ujevi-koncert-az-audi-arenaban

Dal, virtus, szenvedély címmel csendül fel az Audi Arénában az a koncert, amelyet január 2-án a Budapesti Operettszínház művészeivel ad a Győri Filharmonikus Zenekar. A műsoron népszerű operett és musical dalok szerepelnek. A hagyományteremtő programról december 9-én délelőtt tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A szervező Operettissima Kft. munkatársa, Szentpéteri András elmondta, hogy a koncerten a Budapesti Operettszínház színe-java lép fel, mint Fischl Mónika, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Peller Károly, Szendy Szilvi, Gubik Petra, Sándor Péter, Kállay Bori, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, illetve vendégként Simon Brigitta és Pataki Adorján. Az est háziasszonya Kállay Bori lesz. A műsor színes palettát mutat a világ legkiválóbb operett és musical szerzők műveiből, többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, ifj. Johann Strauss, Andrew Lloyd Webber és Lévay Szilveszter legnépszerűbb darabjaiból. A Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, A víg özvegy, a West Side Story, a Mozart, a Macskák vagy az Elisabeth részleteit hallhatják a résztvevők. A műsorral egyébként december 25. és 27. között Münchenben is színpadra lépnek, mintegy öt alkalommal, itthon január 4-én látható még Debrecenben – tette hozzá a szervező.

A zenei kíséretet a Győri Filharmonikus Zenekar biztosítja. Fűke Géza igazgató szerint egy vidéki szimfonikus zenekarnak a közönség igényeihez kell alkalmazkodnia, ami azt jelenti, hogy minél többféle zenei műfajt kell megszólaltani a crossover-től az operettig. Ezek nagyobb felkészültséget igényelnek a zenészektől, de hasznosak, növelik a közönség bizalmát, másrészt érdekesek, értékesek is. Az újévi koncerten a győri filharmonikusokat Rácz Márton vezényli majd.

A sajtótájékoztatón Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház művésze is részt vett. A művész már többször dolgozott együtt a Győri Filharmonikus Zenekarral, számára mindig élmény egy hagyományteremtő eseményen részt venni. Az újévi koncert után a közönség találkozhat is vele, ahol legújabb Mi muzsikus lelkek című december elején megjelent lemezét dedikálja.

Az Újévi koncerttel kapcsolatos információkat megtalálják a Győri Filharmonikus Zenekar honlapján.

Szaszi
Fotók: Vas Balázs

 

2019.12.10