Mozi a Rómerben

Tessék választani!

Decemberre három újabb filmet kínál az I love mozi és a Rómer Ház csapata. Vígjáték, dráma és romantikus percek nyújtanak szórakozást. Ha tehetik, vegyenek jegyet előre a tixa.hu-n, mert az érdeklődés nagy, a mozi pedig kicsi.

A filmek:

2019. december 12. (csütörtök) 17.30
Rossz versek. Rendező: Reisz Gábor. Magyar film. A vetítési idő 97 perc. 12 éven felülieknek ajánlott.
A film a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotóinak legújabb alkotása. A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs.
Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

2019. december 12. (csütörtök) 19.30 és 2019. december 17. (kedd) 17.30
Akik maradtak. Rendező: Tóth Barnabás. Magyar dráma. Vetítési idő 83 perc. 12 éven felülieknek ajánlott.
Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

2019. december 17. (kedd) 19.30
A fénykép. Rendező: Ritesh Batra. Német-indiai-amerikai romantikus film. Vetítési idő 110 perc. 12 éven felülieknek ajánlott.
Rafi, a derűs és jó kedélyű fényképész Bombay nevezetességeinél fotóz turistákat, és a képekért kapott csekély összegekből éli egyszerű, de elégedett életét. Lakótársain kívül nagyanyjával tart szoros kapcsolatot, az asszony azonban folyton azért nyaggatja, hogy mikor nősül már meg. A gyönyörű Miloni tehetős családból való, érzékeny lány, aki még nem pontosan tudja, mit akar az élettől. Egy nap Rafi lefényképezi Milonit, majd mikor újra találkoznak, megkéri a lányt, hogy játssza el nagyanyja kedvééért a jegyese szerepét.
A két távoli világból érkező ember közt különleges kapcsolat jön létre, ami mindkettejüket váratlan módon változtatja meg.

2019.12.09