Angyalok – Emberek – Teremtés

Az Art World Hungary Egyesület évzáró kiállítása az Iparkamarában

angyalok-emberek-teremtes

Az Art World Hungary Egyesület 2019. november 5-én 17 órakor az Angyalok – Emberek – Teremtés című kiállítás megnyitójával zárta az idei évadot a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházának aulájában (9021 Győr, Szent István út 10/A) népes, művészetek iránt érdeklődő közönség előtt.

A kiállításon a 3 kéz művészcsoport tagjainak, Malasits Zsoltnak a festményei, egyedi grafikái, Lipovics Jánosnak kerámiái, porcelánjai és bronz kisplasztikái láthatók.

A GYMSKIK nevében Kalmárné dr. Hollós Erika kamarai titkár köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a kamara már 2017 óta ad helyet az Art World Egyesület kiállításainak, 2019-ben pedig ez az ötödik alkalom. Nagyra értékelte az együttműködést, mivel a kamara aulája így új funkcióval bővült: a kamarai programokon éves szinten részt vevő régiós vállalkozások és országos szakemberek találkozási helye egyúttal művészeket és műalkotásaikat bemutató, inspiráló, feltöltődést kínáló kiállítótérré vált.

Az egyesület elnöke, Rovács Jolanta kiállításmegnyitó beszédében arról szólt, hogy az Art World 2012-ben alakult civil szervezet olyan művészeket fog össze, akik Győrben vagy környékén élnek, és értékteremtő tevékenységet képviselnek. Az elmúlt hét évben a művészek és munkáik nemcsak Győrben, hanem nemzetközi kiállításokon is szerepeltek: Bécsben, Krakkóban, Dunaszerdahelyen. Városunkban is volt több kiállítás, amelyen külföldi művészekkel együtt mutatkoztak be a közönségnek. Az egyesület tagjai a kamarai tárlatokon közösen és egyénenként, vagy csoportosan mutatkoznak be. Jelen tárlat a 3 kéz művészcsoport tagjainak impozáns, harmonikus, duális kiállítása.

Görcsné Dr.PhD Muzsai Viktória egyetemi docens, a rendezvény háziasszonya szerint a művészek értékteremtő tevékenységének lényege a szépség, ha ezt olyan emberek közvetítik, akik rendelkeznek a közvetítés képességével. A művész alkotói munkája misszió, amelyben a test, a lélek, a szellem teljessége mutatkozik meg. Füst Milán szerint: a művészet az angyalok nyelve. De a művészet nemzetközi nyelv is, csakúgy, mint a tánc vagy a zene. Sajátos kifejezésformái a szemlélő, a befogadó számára így vagy úgy értelmezhetőek, nem a szavak torzító közvetítésével, hanem az eszmék, gondolatok, érzések felmutatásával. Az alkotási folyamat személyes és magányos tevékenység. A végeredményt egy kiállítás, tárlat képes csak teljességében megmutatni.

A kiállítás megnyitóját „Műhelytitkok – műtermi vallomások” címmel az idén indított Art World Akadémia 5. eseménye követte, mely az érdeklődők számára bepillantást engedett a kiállító művészek alkotóművészi hitvallásába, alkotófolyamatuk titkaiba.

A közönség érdeklődését végig megtartó, lebilincselő, hangulatos beszélgetést Fábián György író, újságíró, szerkesztő, műsorvezető vezette.

A kiállítás november 29-ig tekinthető meg, munkanapokon 9-17 óráig.

Fotók: Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2019.11.11