Az igazmondó juhász

Fehér Ló Közösségi Ház

Január 15-én csütörtökön, 9 órakor, 10.30-kor és 14.30-kor és január 16-án pénteken, 10 órakor és 14.30-kor a Kislaptáros Népzenekar és a Camerata Sumynona játssza Az igazmondó juhász című mesejátékát a Fehér Ló Közösségi Házban (Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140.).

Kislaptáros Népzenekar és a Camerata Sumynona közös mesejátéka. A közkedvelt mesét Mátyás király juhászáról ezúttal a népzene és a reneszánsz zene segítségével, és sok színpadi játékkal láthatják az érdeklődők.

„A Kislaptáros nevet 1987-ben vettük fel, mely egy szigetközi halászfoglalkozást takar. Régen, mikor még halászbukorban halásztak a bukor tagjai közül az, aki a parton tartotta a háló végét, illetve az egész hálót a halak súlyával, az volt a laptáros. A névválasztás összefügg a zenekar céljaival, feladataival. Elsősorban Szigetköz zenei múltját szeretné feltárni, összegyűjteni a még fellelhető dalkincset, zenei anyagot, és rekonstruálni. Természetesen más tájegységek zenéivel is foglalkozunk. Szeretnénk a már kevés fellelhető hangzóanyag alapján autentikus előadásmódban megszólaltatni a lejegyzésekben szereplő népdalokat, valamint feldolgozásokban bemutatni és minél szélesebb körben megismertetni, megszerettetni azokat.”

 A Zenekar tagjai:

Stencinger Patrik- ének, hegedű

Keresztény Gyula- brácsa, tambura, tekerő

Győri Tibor- brácsa

Simkó Gyöngyi- bőgő

Radák Tamás- bőgő, ének

Zenésztársaik:

Roth Gábor-hegedű

Takács István- cimbalom, duda, furulyák, brácsa

 Camerata Sumynona 1998-ban jött létre. Tagjainak nagy része zenetanár, akik különösen kedvelik a reneszánsz kamaramuzsikát. Hangszer összeállításuk változatos, a hegedű, gordonka és blockflőték mellett használnak bombardot, tekerőlantot, dudát, kobozt, és dobokat. Templomi koncerteket és reneszánsz táncházakat tartanak.

Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: Csonkáné Sörös Katalin programszervező (30/916-7664)

2015.01.09