213

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

2019. október 10-13.

margo-irodalmi-fesztival-es-konyvvasar-2019

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra, 2019. október 10. csütörtök és 13. vasárnap között a Várkert Bazár (Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.) a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, ahol nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődő olvasók, de kedvükre válogathatnak az egyetlen őszi könyvvásáron.

A Margón fellép André Aciman, Elisabeth Asbrink, Emily M. Danforth, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson. Új könyvét mutatja be többek között Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Nádas Péter, Szécsi Noémi és Tóth Krisztina. Rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és Miklós Szilveszter dobos.

Az Ivan & The Parazol zenés irodalmi utazásával indul a fesztivál, a VAN filmzenekar koncerttel egybekötve mutatja be a Rossz versek DVD-kiadásához készült novelláskötetet, végül Lovasi András zárja a Margót.

A rendezvényen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat. A könyvvásáron 40 kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit.

További információk és a részletes program megtalálható a Margó honlapján, Facebook-oldalán, valamint az Instagramon.

2019.10.01