Olvasás Éjszakája

Győrben is

olvasas_ejszakaja

Az Olvasás Éjszakája egy könyvkereskedők által indított, országos olvasásnépszerűsítő irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást, mint örömforrást mutassa be. 2019. szeptember 28-án kora délutántól másnap hajnalig a rendezvény helyszínein a könyv-, e-könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok szórakoztatják és művelik a közönséget.

Győrben a Libi Könyvesbolt (Győr, Baross Gábor 11-13.) csatlakozott a kezdeményezéshez. Az esemény házigazdája: Szabados Ágnes.

A OLVASÁS ÉJSZAKÁJA eseményei városunkban:

16.00 Beszélgetés Tomor Anitával
Az Álmodtam rólad, a Nyolc éjszaka és a SugarDaddy című kötetek szerzője mesél romantikáról, írásról, nagy sikerű regényeinek műhelytitkairól. Az írónővel Mikos Ákos beszélget.

17.00 Vendégünk: Fábián Janka
Különleges sorsok, történelmi korok, erős és esendő emberek elevenednek meg az írónő történeteiben. Az évek során megjelent rengeteg nívós kötet mindegyike hűen tükrözi Fábián Janka egyedi, máséval össze nem téveszthető írói hangját.

18.00 Beszélgetés Péterfy-Novák Évával
Az Egyasszony című könyv villámcsapásként érte a magyar olvasókat. Volt, akit sokkolt, és volt, akinek egy pillanat alatt megvilágította az élet sötét sarkait. Az írónőt az esemény házigazdája, Mikos Ákos kérdezi tapasztalásról, írásról, blogjáról és könyveiről.

19.00 Beszélgetés Lakatos Leventével
A mai magyar szórakoztató irodalom egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, a Szigor-sorozat szerzője osztja meg velünk műhelytitkait.

20.00 Egyedi Péter zenés estje
Az Óriás zenekar frontembereként ismert énekes-gitáros önállóan, szólóprojektjeivel is úgy szólítja meg zenéjén és szövegein keresztül a hallgatóságot, ahogy az csak keveseknek sikerül. A kiváló zenész különleges hangulatú gitárjátékát hallgathatjuk meg ezen az estén.

2019.09.20