„Csillagtúrák”

Budapest és Bakonybél

Januártól ismét várják a látogatókat a budapesti TIT Planetáriumban (Népliget) és a Pannon Csillagdában (Bakonybél, Szt. Gellért tér 9. ) izgalmas előadásokkal, kiállításokkal és egyéb különleges programokkal. Aki ellátogat valamelyik ismeretterjesztő központba, meggyőződhet arról, hogy korosztálytól függetlenül az Univerzummal való találkozás mennyire csodálatos és emlékezetes élményt jelent.

A „csoda” minden nap megismétlődik: a látogató úgy érezheti magát, mintha a valódi csillagos égbolt alatt ülne a budapesti Planetárium közel 1000 m2-es kupolája alatt. A látványról a különleges vetítőműszer; a planetárium-gép, valamint a több mint félszáz kiegészítő effektus-vetítő és speciális vetítő gondoskodik.

 A Pannon Csillagda 800 m2 látogató központjának főbb elemei: csillagászati távcsőpark, digitális planetárium, valamint csillagászati és űrkutatás történeti kiállítások.

 Bővebb információ:

http://www.planetarium.hu/

http://www.csillagda.net/

A kép a http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt található.

2015.01.08