589

Magyar zenekar a világ legnagyobb Beatles fesztiválján


the-bits

Ismét Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara, a The Bits – Beatles emlékzenekar képviselte Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a világ legnagyobb Beatles fesztiválján, a liverpooli International Beatle Week-en (Nemzetközi Beatles hét).

A felkérés a világhírű Cavern Clubtól érkezett, ahol a Beatles 292 koncertet adott 1961 és 1963 között. A The Bits augusztus 23-tól 26-ig a fesztivál keretében kilenc koncertet adott különféle helyszíneken, így a Cavern Clubban is – közölte Derecskei Zsolt zenekarvezető az MTI-vel.

A liverpooli Beatle Weeket a nyolcvanas évek óta rendezik meg, és a kezdetben baráti összejövetelből kialakult Beatles fesztivál napjainkra turisták és Beatles-rajongók ezreit vonzza. Mintegy nyolcvan, a világ minden tájáról érkező előadó egy héten keresztül ad koncerteket augusztus végén.

„A Beatles egész életművéből tudunk felvonultatni dalokat eredeti négyfős felállásban. Olyanokat is, amelyeket a Beatles soha nem játszott koncertjein” ‒ fogalmazott a zongorán és gitáron játszó, valamint éneklő Derecskei Zsolt.

A hat éve alakult Bits tagja még Iliás Ádám (basszusgitár, ének), Szabó Gergely (gitár, ének), valamint Bakó Balázs (dob, ének). A zenekar mögött számos hazai fellépés áll, játszottak a hollandiai Big Rivers Fesztiválon és a liverpooli Beatle Weeken is már.

A formáció Győrben is járt már, 2016-ban például az Ünnepi Könyvhéten lépett fel.

Fotó: Berente Erika
Forrás: MTI

2019.08.30