V. Ősök Napja Bugacon

Szabó Béla képriportja

osok-napja-bugac

Az idei évben augusztus 16. és 18. között rendezték meg az Ősök Napját Bugacon, mely a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és immár összekötő kapoccsá vált a Kárpát-medencei magyarság körében.

A hagyományőrző és immár hagyományteremtő rendezvényre kétévente kerül sor, melyet a Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség szervez. A történelmi fesztiválok korát érjük, de mind közül az Ősök Napja a Kárpát-medence legnagyobb ilyen irányú ünnepsége, melynek célja a nemzet valós hagyományainak megőrzése és átadása az egymást követő generációknak.

Tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek, lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei és magyar táltos-zenei programok várták az érdeklődőket. Hatalmas jurtatábor épült, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermek és családi programok, valamint tudományos ismeretterjesztő előadások emelték az esemény fényét, és teremtették meg az autentikus hangulatot, melyről az alábbi fotókat nézegetve bárki meggyőződhet.

Szabó Béla

2019.08.28