A világhírű hangszerkészítő cég életműdíjjal tünteti ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot


szorenyi-levente-szorenyi-szabolcs

Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs a magyar beat-éra legemblematikusabb alakjai. Az Illés együttes munkássága Bródy János szerzeményeivel honosította meg az akkor nyugati lázadó beat-zenét hazánkban, és írta be magát a magyar rocktörténelembe. A Szörényi testvérpár többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amelyről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy múltú táncdalfesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! videoklipje.

A világhírű Höfner gitárgyár hangszerein nem csak a magyar testvérpáros játszott. A Beatles legendás basszusgitárosa és a 20. század egyik legismertebb és legsikeresebb zenésze, Paul McCartney is Höfner gitárokon játszott a koncerteken és stúdiófelvételeken , és tette a legendás hegedű alakú basszusgitárt a beat-korszak jelképévé, amit mára már egyszerűen Beatles Bass-nek hívnak világszerte.

A Höfner gitárgyár vezetősége személyesen lesz jelen hazánk legnagyobb Beatles eseményén, az Országos Beatles találkozón, ahol az életműdíj átadására sor kerül.

„Megtiszteltetés, hogy a Höfner gitárgyár az Országos Beatles találkozót választotta, és minket kért fel, hogy közvetítsünk a Szörényi testvérpár felé. Hatalmas öröm számunkra, hogy mindkét fél elfogadta meghívásunkat az eseményre, és személyesen lesznek jelen mind a hangszergyár vezetősége, mind pedig Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs” – mondta el Derecskei Zsolt főszervező

Az Országos Beatles találkozó egy napfényes vasárnapon, augusztus 11-én izgalmas koncertekkel és programokkal vár minden Beatles rajongót a budapesti Kobuci Kertbe egy egész délutánon és estén átívelő Beatles ünnepre, ahol minden csak a Beatles körül forog majd. A családbarát eseményen a legifjabb Beatles rajongókra is gondoltak a szervezők, hiszen 18 év alatt térítésmentes a belépés a rendezvényre.

A képen Szörényi Szabolcs (bal oldalon) és Szörényi Levente (középen), valamint Höfner gitárjaik láthatók a táncdalfesztiválon.

The Bits – Beatles Emlékzenekar

2019.07.19