Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén

Kiállítás a győri Triangulum Galériában

atlenyegules

Május 23-án, Boldog Apor Vilmos vértanú püspök ünnepén nyílt meg az Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén című kiállítás a győri Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.). A tárlat díjtalanul, július 21-ig, minden nap 10 órától 18 óráig látogatható.

Az egybegyűlteket Veres András győri megyéspüspök, Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, érseki általános helynök, valamint Kontsek Ildikó, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora köszöntötte. A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés fontos állomását jelentő eseményen közreműködött Bognár Krisztina énekművész és Fellegi Melinda zongoraművész.

A kiállításmegnyitót követően Ablonczy Bertalan, a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem hallgatója adott orgonakoncertet a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Az Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén című kiállítás július 21-ig látogatható minden nap 10 órától 18 óráig a győri Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.). A belépés díjtalan.

Németh Péter, Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Forrás: Szent László Látogatóközpont

2019.07.03