266

Pimpeld fel a telefonod a fesztiválszezonra!


mobiltelefon-fesztivalszezon

A múlt hétvégén véget ért Telekom VOLT Fesztivállal kezdetét vette, végérvényesen elindult itthon a fesztiválszezon, amelyre már rég nemcsak lelkileg, sátorilag meg menetfelszerelésileg kell felkészülni, hanem érdemes az embernek a telefonját is fesztiválosítani.

Külső akkumulátor

Általában a fesztiválok legsarkalatosabb pontja, hogyan tudja az ember a telefonját tölteni. Jó hír, hogy a gyorstöltőkkel már néhány percnyi konnektor használattal lehet hosszan tartó sikereket elérni, de a legjobban akkor jársz, ha viszel magaddal egy külső akkumulátort, lehetőleg olyan kapacitásút, amivel legalább egyszer, de inkább többször újra tudod tölteni a telefont. Ennek előnye, hogy szabadabban tudsz mozogni, nem kell sehol ott hagyni a telefont, és nem is kell arra várni, hogy felszabaduljon egy hely az akkumulátortöltő ponton. Minél nagyobb kapacitásút veszel, annál tovább ki tudod húzni vele, és mikor konnektorhoz jutsz, érdemes ezt is tölteni, hogy továbbra se kelljen egy percre sem megválnod a telefonodtól, így a bulikról sem maradsz le, és tudod tartani a kapcsolatot a többiekkel is.

Alkalmazások, Magenta Vibe chatbot

Ha már előbb arról beszéltünk, hogy miről maradsz le és miről nem, akkor mindenképpen telepítsd a telefonodra a fesztivál alkalmazását. Ha bejelölgeted, hogy milyen koncertek érdekelnek, akkor ez időben szól, hogy ideje elindulni, ráadásul a legfrissebb információkról, esetleges programváltozásokról is első kézből értesülhetsz.

Szintén érdemes a Messengeren is kommunikálni, a hivatalos bulik mellett például a Telekom is elindította a Magenta Vibe chatbotját, amit teljes mértékben a korlátainkon túli bulizásnak szenteltek, és garantáltan a felfedezés élményére hajt. Ráadásul a komfortzónánkon túli élmények vannak a fókuszban, nem kevés exkluzivitással meghintve. A Magenta Vibe egyszerűen használható, és titkos konténerbulikról, privát partykról lehet infókat szerezni vagy nyerni egyet, egész nyáron, azaz akkor sem kell feltétlenül lemondani a buliról, ha véget ért a fesztivál.

Banki alkalmazás

Sokan még mindig nem használják, pedig, ha NFC-képes telefonod van a megfelelő alkalmazással, vagy van paypass kártyád, akkor nem kell a fesztiválkártyával bajlódni. Sokkal egyszerűbb, ráadásul a tranzakciókat is könnyebben tudod ellenőrizni, ha letöltöd a bankod alkalmazását. Nem utolsósorban jól jöhet ez akkor is, ha véletlenül elveszik a bankkártyád a buli közepette, mert az alkalmazáson belül azonnal le tudod tiltani. Ha pedig amiatt aggódsz, hogy túl sokat költenél, akkor több bank esetében könnyedén beállíthatsz limiteket is.

Asszisztensek

Mindegy, hogy iPhone vagy bármilyen androidos készüléked van, érdemes elkezdeni használni az asszisztenseket, legyen az Google vagy Siri. Segíteni tudnak, hol van a közelben jó étterem, vagy csak egy élelmiszerbolt, hogyan találsz vissza a szállásodra, vagy hogy egészen pontosan hol is parkoltál.

Védd a telefonod

Kiesik a zsebből a vécén, elejted a tömegben, miközben fotózol vele, kiesik a kezedből, mikor két sört fogsz meg egyszerre, elhagyod, otthagyod az asztalon, ahol ettél. Bár nincsenek pontos adataink erre vonatkozóan, de egészen biztos az, hogy a telefonok eléggé megsínylik a fesztiválokat, úgyhogy vigyázz rá!

Fotó: Bodorkós Máté
Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.07.03