Fotópiknik 2019

Molnár György képriportja

fotopiknik

A Győri Fotóklub Egyesület immár 18. alkalommal szervezte meg a Győri Fotópikniket 2019. június 16-án a Radó-sziget árnyékot adó öreg fái alatt.

Természet Anyánk most is tiszteletben tartotta óhajunkat, erre a napra időzítve a megelőző hőhullám végét, és kellemes 26-27 fokos hőmérsékletet állított be a Radón, kedvezve a kiállítóknak, vendégeiknek egyaránt. A fákra, keretekre, madzagokra akasztott, vagy éppen a földre fektetett fotókat csak elvétve cibálta, hintáztatta meg egy-egy nem túl erős szélroham. A kiállítók és magukkal hozott családtagjaik – ha már piknikről van szó – jóféle itókával, üdítővel, pogácsával, finom sütivel (is) közelebb csalogatták látogatóikat, barátaikat.

A győri fotósok mellett az ország különböző pontjairól és Szlovákiából is érkeztek kiállítók bemutatni alkotásaikat. Most már örömmel mondhatom, Kércz Tibor, a „nagy fehérség profi fotósa” rendszeres vendége fotóklubunk rendezvényeinek. Aki elment a kiállított, szokatlan látnivalóval szolgáló alkotásai mellett, biztosan lehorgonyzott nála egy beszélgetésre, albumnézésre (13., 18-20. és 28-29. kép).

Másik alkotóközösségünktől, a GYAK-tól két társunk is hozott közszemlére fotóiból. Vehofsics Zsóka és Várnagy Kata mellett állandóan jelen volt egy-egy derűs, lelkesen érdeklődő csoport.

Az esemény adta idei külön öröm az volt számomra, hogy összeismerkedhettem, kicsit össze is barátkozhattam a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület derűs, szeretni való tagjaival (31-34. kép).

Megtisztelő volt, hogy kedvenc színművésznőnk, Agócs Judit édesanyjával, kisfiával a gépem elé állt (30. kép).

Liziczai Miklós, klubunk elnöke – természetesen – most is összeterelte a résztvevőket a közös fotóra (36. kép).

A zenepavilonban az Európa Koncert Szalonegyüttes tagjai hangulatos muzsikával járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

Fotóim – nagyon remélem – visszaadják az esemény mindenki számára kellemes, derűs hangulatát.

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2019.06.19