Reflex – Csemete Természetfotós Tábor Bugacon

2019. augusztus 4-10.

szabo-bela-termeszetfoto-tabor

2019. augusztus 4. és 10. között a Bugaci Oktatóközpont és Erdei Iskolában (Bugac, Balogh-tanya) a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesület természetfotós tábort szervez 14-24 év közötti fiataloknak Szabó Béla fotóművész szakmai vezetésével. A részvételi díj 40 ezer forint.

A táborba elsősorban olyan, 14-24 év közötti fiatalokat várnak, akik rendelkeznek alapvető szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. (Az életkortól való eltérés nem kizáró ok.)

A szervezők célja e képesség fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, a fényképezőgép funkcióinak ismerete. A természetfotós tábor 7 napja alatt megtanítják a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira. Arra, hogy a kép először a fejben szülessen meg, és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot. Szeretnék megismertetni a résztvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival, a környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. Szerezzenek készséget és képességet a fotográfia alapjainak használatában. Ha elmennek kirándulni, tudják, mit és hogyan érdemes lefényképezni. Ha szükséges, akkor tudjanak jó minőségű képi dokumentációt készíteni. Legyenek ismereteik a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól.

A saját fényképezőgép követelmény, legyen az akár a legegyszerűbb digitális eszköz is.

A szervezésért Nagy Péter (30/28-99-940) környezetvédő, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökségi tagja felel, a természetfotós tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész.

A jelentkezési lapot (kiskorúak esetében a szülő aláírásával) kitöltve és aláírva kell eljuttatni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájába (9024 Győr, Bartók Béla út 7.) A visszaigazolás a jelentkezés sorrendjében történik.

Részvételi díj: 40.000 forint (befizetés két részletben). A Reflex és Csemete tagoknak és testvéreknek, valamint a táborban már korábban is részt vett jelentkezőknek 10% kedvezménnyel 36.000 forint. A részvételi díj összegéből 20.000 forint előleget legkésőbb július 30-ig kell befizetni személyesen, vagy átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20206734 számú számlájára. A fennmaradó 20.000 forintot (10%-os kedvezmény esetén 16.000 forintot) a táborba érkezés napján, a helyszínen számla ellenében készpénzben kell befizetni.

A résztvevőknek a táborba az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldani. A tábor kezdőnapján, augusztus 4-én (vasárnap) legkorábban 13.00 órától, legkésőbb 14.00 óráig várják a résztvevőket. A helyszín megközelítését segítő térkép itt található.

A jelentkezési lap formulája megtalálható Szabó Béla Facebook-posztjában.

2019.06.18