Hatalmas sikert aratott a Győri Balett Izraelben


gyori-balett-izrael

A Győri Balett hatalmas sikert aratott június első három napján Jeruzsálem, Tel-Aviv és Herzlia színpadain. A társulat a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének harmincadik évfordulója alkalmából megrendezett izraeli magyar kulturális évad keretében utazott Izraelbe.

Három alkalommal mutatták be Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus PianoPlays - etűdök Liszt és Wagner műveire és Lukács András Bolero című koreográfiáját. A PianoPlays előadásai során Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész működött közre a színpadon.

gyori-balett-izraelA Győri Balett társulata Berényi László kultúrattaséval (Herzlia Performing Arts Centre)

Az izraeli magyar kulturális évad keretében – amelyet március 19-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitott meg hivatalosan – március 15. és október 23. között több mint ötven magyar kulturális program mutatja be a magyar kultúrát, megszólítva minden korosztályt Tel-Avivban, Jeruzsálemben és más városokban.

gyori-balett-izraelA Győri Balett társulata Balázs János Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésszel (Jerusalem Theatre, Jerusalem)

A hét hónap során a balett mellett a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek a jazztől a gasztronómiáig, a néptánctól az operáig, hogy a magyar kultúra lehető legszínesebb palettáját mutassák be.

A címlapképen a Győri Balett társulata Moray Mátéval, az Izraeli Tánc-és Zeneakadémia balettmesterével, a Győri Balett egykori táncművészével látható (Gesher Theatre, Tel-Aviv)

2019.06.06