669

Közönségdíjat kapott a Győri Balett Forgószél, avagy a képzelet csodája mesebalettje


gyori-balett-forgoszel-avagy-a-kepzelet-csodaja

A Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus, Velekei László Forgószél, avagy a képzelet csodája című alkotása nyerte el a XXI. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó Közönségdíját. A Veszprémben immár 21. alkalommal megrendezett táncművészeti seregszemlén a professzionális színpadi táncművészet kiemelkedő alkotói, előadói léptek fel, a produkciókat neves szakmai zsűri értékelte.

„2012. január 14-én mutattuk be Forgószél, avagy a képzelet csodája című mese balettünket, melyet nagy sikerrel játszottunk szerte Magyarországon, majd a produkciót a 2018/19-es évadunkban ismét elővettük és felújítottuk, hogy újabb korosztály ismerhesse meg a tánc nyelvén Dorothy és Totó kutya történetét.

Azért érzem mindig aktuálisnak L. Frank Baum történetét, mert az Óz sztorija a főszereplők fejlődéstörténetét mutatja be, ami klasszikus téma, és mi sem lehetne időszerűbb napjainkban, mint megmutatni gyermekeinknek, hogy a barátság, a szeretet erejével megtalálhatják magukban a boldogság forrását” – mondta el Velekei László.

Győri Balett

2019.05.29