Ismét győzött a rockösszefogás a Nagyszínpadon, nyert a Useme


useme-nagyszinpad

Idén is három zenekar jutott a Nagyszínpad tehetségmutató döntőjébe. A papírforma szerint a Follow The Flow-nak kellett volna nyerni, lévén sokkal nagyobb rajongói bázissal rendelkeznek (legalábbis az interneten), mint a Useme vagy a Bluebay Foxes. Viszont míg az alter-indie rajongók nem híresek a nagy összefogásról, addig a rockerek igen, így esélye csak a Useme-nek volt legyőzni a Follow The Flow-t.

A Useme pedig meg is nyerte a versenyt, miután a Tankcsapdától kezdve a Roadon át a Fatal Errorig egy rakás rockzenekar posztolta, hogy szavazzanak rájuk. Így aztán ugyan egy popzenekar nyert, de a metálos hangzásuk és a tagok előélete miatt örülhetnek a rockerek is. (Tavaly ugye az Apey & The Pea nyert ugyanígy.)

Szóval a Useme tagjai azok, akik bemutatkozhatnak a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a Campus fesztivál nagyszínpadán, meghívást kapnak a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kapnak az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és a The Bluebay Foxes vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba, illetve felléphet a Eurosonic Festivalon. Az egyik elődöntős, az USNK pedig annyira tetszett a zsűrinek, hogy különdíjban részesültek, saját, dedikált estét kaptak az Akvárium Klubban.

A Nagy-Szín-Pad! résztvevői, a Follow the Flow, KosziJanka, a Nomad, a New Level Empire, a Useme, a Stolen Beat, a USNK és a The Bluebay Foxes meghívást kaptak a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus Fesztiválra, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményeire.

Dankó Gábor
Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.05.20