Hazai hangszerkészítők találkozója Győr underground központjában

Szombaton egész nap szakmai programok A Betonban

hazai-gitarerosito-keszitok-orszagos-talalkozoja-gyor

Május 18-án, szombaton már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hazai Gitárerősítő Készítők Országos Találkozóját Győrben. Az eseménynek, mely garantáltan érdekes lehet bárkinek, aki érdeklődik a zene, a hangszerek világa, illetve kifejezetten a hazai hangszermanufaktúrák iránt, a város underground műhelye, A Beton ad otthont. A rendezvény ingyenes, és a reggeli óráktól egészen estig szabadon látogatható.

A Beton, ami egyaránt működik egy több száz négyzetméteres próbaterem komplexumként, koncerthelyszínként és független művészeti galériaként, nemrég ünnepelte megnyitásának második évfordulóját. A régi katonai óvóhelyből kialakított zenei Bábel-torony stílustól függetlenül a térség undergroundjának kíván otthont adni, így a kedvező árfekvésű próbatermek biztosítása mellett számos más szolgáltatással is foglalkoznak, és mára egyre több magyar és külföldi zenekar is felfedezte magának a teljes egészében önerőből működtetett helyet.

Május 18-án, szombaton a XI. Hazai Gitárerősítő Készítők Országos Találkozójának helyszíne lesz az épületegyüttes. A környéken egyedülálló rendezvényen a kiállítás mellett lesz lehetőség szakmai beszélgetésekre, szaktanácsadásra, és persze hangszerek kipróbálására minden mennyiségben. A program délelőtt negyed 10-kor veszi kezdetét a megnyitóval. Kora délután ifj. Tornóczky Ferenc teszi tiszteletét gitárbemutatójával, illetve Bálint László Protone bemutatója tekinthető meg.

A már biztos kiállítók: Nádasi Ferenc gitárgyártó (SHG.Guitars), Grobe Rudolf csöves pedálok (Hunor Tube Pedals), Roland Kobela erősítők (Rauley Amps and MIDI devices), Prieger Tamás gitárkészítő, Tóth Gábor gitárerősítő-gyártó (GT AMP), Gajdos László pedálok (GAJDOSsmd), Ár István gitárerősítő-gyártó (Red Light), Hajagos Mihály hangépítő, Mártonffy Ákos erősítőgyártó (kaos.AMP), Molnár László gitárkészítő (MLP Guitars), Lőrincz Attila erősítőgyártó (ProTone Manufaktúra).

További információk a rendezvényhez kapcsolódó esemény Facebook-oldalán és A Beton Facebookján!

Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.05.17