Dokumentumfilm készül a Led Zeppelinről


led-zeppelin

És nem ám olyan, amin különböző „zenekarhoz közel álló” emberek beszélnek a csapatról, hanem maguk a még élő tagok mondják el saját történetüket. Mindezt a Led Zeppelin fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából, a filmet pedig Bernard MacMahon rendező viszi vászonra.

Jimmy Page: Amikor láttam, hogy Bernard mit alkotott az American Epic-ben mind hangzásban, mind pedig vizuálisan, egyből tudtam, hogy ő az, aki képes lesz elmondani a történetünket.

A film a Led Zeppelin tagjainak 1960-as éveit mutatja be, valamint a ’68-as nyári találkozót, amely megváltoztatta a világ rocktörténetét. A film kitér a ’70-es évekre is, amikor az együttes második albuma letaszította a slágerlisták trónjáról a The Beatlest, és a világ első számú zenekarává vált.

Robert Plant: Látva, hogyan kel életre Will Shade és sok más ikonikus amerikai zenész az American Epic filmkockáin, tudtam, hogy ebben nekem is közre kell működnöm.

A rajongók egy igazán különleges, késői interjút is láthatnak az 1980-ban elhunyt John Bonham dobossal is. A filmben eddig soha nem látott archív felvételek, videók és képek is helyet kaptak, melyek mind azt mutatják be, hogyan alkotott a zenekar, és mik formálták a Led Zeppelin zenéjét.

John Paul Jones: Most volt itt az ideje, hogy saját szavainkkal mi mondhassuk el a történetünket. Azt érzem, hogy ez a sztori most valóban életre kel.

Egyelőre ennyi, amint tudunk többet, szólunk.

Dankó Gábor
Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.05.13