„Miénk itt a tér!” – Rajzpályázat

Felhívás

mienk-itt-a-ter-rajzpalyazat

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi TérA helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című (TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001) projekt keretében rajzpályázatot hirdet „Miénk itt a tér!” címmel általános iskolás korú gyermekek számára. A beküldési határidő május 31.

Adyváros, Marcalváros, Gyárváros vagy Szabadhegy – nap mint nap hallott, jól ismert nevek a Győrben élők számára. De vajon jelent-e többet számodra puszta elnevezésnél? Mennyire ismered azt a városrészt, amelyben élsz?

Vannak-e kedvenc helyeid – utcáid, tereid, épületeid? Vagy nevezetes, a városrészhez kötődő élményeid? Rajzpályázatunkban arra kérünk, mutasd meg nekünk, Te hogyan, milyennek látod közvetlen környezetedet!

Ötletes, szellemes alkotásaitokat nagy szeretettel várjuk az alábbi pályázati feltételek szerint:

Két kategóriában lehet pályázatot benyújtani:
I. alsó tagozatos általános iskolások
II. felső tagozatos általános iskolások

A pályázatra egyéni alkotásokat várunk. A képek készülhetnek bármilyen rajz- vagy festészeti technikával: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, vízfestékkel, temperával, ezen túl kollázs, montázs vagy vegyes technikával. A pályázatra A4 (210 × 297 mm) vagy A3 (297 × 420 mm) méretű, pályázónként maximum 5 db, címmel ellátott alkotás nyújtható be.

A pályázatra a nevezési lap kitöltésével és a pályaművek beküldésével lehet jelentkezni! A pályázat beadási határideje: 2019. május 31. péntek.

A rajzokat személyesen vagy postán lehet a könyvtárba eljuttatni. Postacím: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, 9023 Győr, Herman O. u. 22. Személyesen: Központi Könyvtár titkárság (9023 Győr, Herman O. u. 22.) Kérjük, hogy minden pályázó adja meg jól olvashatóan, nagy betűkkel írva a rajz előoldalán a teljes nevét és a kép címét!

Díjazás:
A beküldött rajzokat a két életkori kategóriában külön-külön értékeljük – Győr városrészei szerint. 11 területen hirdetünk eredményt az alábbiak szerint:
I. Győrszentiván, Likócs
II. Ménfőcsanak, Gyirmót
III. Sziget, Pinnyéd, Belváros I.
IV. Belváros II., Révfalu
V. Nádorváros I., Jancsifalu
VI. Észak-, Dél-, Nyugat-Nádorváros (II.)
VII. Marcalváros I.
VIII. Marcalváros II.
IX. Adyváros
X. Szabadhegy, Kismegyer
XI. Gyárváros

Az alkotásokat művésztanárok bevonásával értékeljük. A képek elbírálásánál a kivitelezés mellett a legfontosabb szempont a megadott témánkhoz való kapcsolódás, ötletesség, egyéni megvalósítás.

Kategóriánként az első 5 helyezett részesül díjazásban: a nyertesek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér ajándékcsomagjait kapják.

A díjátadás helyéről és időpontjáról, melyre ünnepélyes keretek között 2019 júniusában kerül sor, levélben értesítjük a résztvevőket. A beérkezett alkotásokat – szülői hozzájárulás esetén – a könyvtár által létrehozott virtuális felületen elérhetővé tesszük.

Jó munkát, sikeres rajzolást kívánunk a gyerekeknek!

További információ: F. Sipos Bea – 96/516-673; siposbea@gyorikonyvtar.hu

2019.05.06