Két díj a sikeres győri-mosonmagyaróvári egyetemi sportért


horvath-kinga-foldesi-peter

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szakmai díjakkal ismerte el dr. Földesi Péter győri-mosonmagyaróvári rektor és Horváth Kinga, a széchenyis hallgatói Sportiroda vezetőjének értékes és sikeres munkáját.

Az első magyar olimpiai bajnokunkról elnevezett Hajós Alfréd Díjat vehette át dr. Földesi Péter. A minőségi oktatói, tudományos munka a rektor eddigi életútja alapján a kiváló szakmai felkészültség mellett igényli a fizikai állóképesség folyamatos fejlesztését, az ezzel összefüggő lelki egészség, a fittség harmonikus összhangját. A rektornál a vízi sportok szeretete, különösen az evezés, az erőnléti tréningek folyamatosan, az általános iskolától máig napi programot jelentenek. Reggel sporttal, az izmok átmozgatásával indul a rektori nap, s napközben az egyetem épületeiben a liftezés helyett a lépcsőzés jelenti a további folyamatos edzést.

A személyes példa az egyetemi sport megkülönböztetett kezelésében, menedzselésében is tettenérhető. Folyamatosan bővül a hallgatói tömegsport színtereinek és résztvevőinek száma, köre. Győr, Mosonmagyaróvár egyeteme a hallgatók, az oktatók sportja mellett a senior korosztály fizikai és lelki egészségét is fejleszti. Dr. Földesi Péter rektornak a nagy hagyományú széchenyis sportélet fejlesztésében végzett példaértékű munkáját ismeri el a Hajós Alfréd Díj.

Halassy Olivér Hallgatói Díjat vehetett át Horváth Kinga, a győri Egyetemi Hallgatói Önkormányzat sportfelelőse, a Sportiroda vezetője. A rangos díj névadója vízilabdázó olimpiai- és Európa-bajnok, úszó Európa-bajnok. Horváth Kinga végzős gyógypedagógia, logopédia szakos hallgató, aki 2016 óta önkéntesként segítette a Széchenyi Egyetemi Napok sportjának szervezését. Vezetője volt az első évfolyamosok számára szervezett Felkészítő Napok, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja röplabda versenyeinek. 2017-től a Farsangi Sportnapok, a Kari Napok és az Egyetemi Sportnapok röplabda versenyei mellett a nagy hagyományú és presztízsű Püspökerdei Futóverseny főszervezője. Kinga 2018-tól az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat sportmegbízottjaként Győrben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság kézilabda döntőjének, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának és a „Mozdulj Campus!” programoknak is agilis és sikeres szervezője, az önkéntesek toborzásának és a tréningek programjának a vezetője.

Winkler Csaba

2019.04.15