Virág helyett

A GYAK látogatása a Győri Nyugdíjas Pedagógusok Klubjában

gyak-nyugdijas-pedagogusok-klubja

2019. március 28-án, csütörtökön a Győr Művészetéért díjas Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) meghívott vendégként egyfajta bemutatkozó látogatást tett a Győri Nyugdíjas Pedagógusok Klubja aktuális összejövetelén a VOKE Arany János Művelődési Ház egyik termében, amely érkezésükkor már zsúfolásig megtelt.

A klub részéről Torma Tiborné klubvezető és Csúri Györgyné vezetőségi tag üdvözölte őket. Az antológiások vendégekhez méltóan ajándékokkal érkeztek: virág helyett irodalmi műsorral kedveskedtek vendéglátóiknak, valamint saját könyvkiadványokat (antológiák, egyéni verseskötetek, kisprózák), textilképeket, apró képzőművészeti tárgyakat, fotókat hoztak, ezekből egy kis kiállítást varázsoltak, majd egy részüket később szétosztották a jelenlévők között.

Csáky Anna, a GYAK vezetője röviden beszélt a Győri Antológia mint 2000 óta évente megjelenő kiadvány köré szerveződött alkotóközösség történetéről, rendezvényeiről, létszámbeli és műfaji gazdagodásáról, elismertségéről, melynek bizonyítéka az Önkormányzat részéről évente juttatott anyagi támogatás és a Győr Művészetéért díj. Az idén jelenik meg a Győri Antológia huszadik, jubileumi kötete, melyet – mint minden évben – a Győri Könyvszalonon mutatnak majd be az olvasóknak.

A GYAK-ot ezúttal még Boros Bálint, Cseke J. Szabolcs, Gősi Vali, Kecskés Rózsa, Kozák Ágnes, Molnár György, Németh Gizella, Olasz Valéria, Rácz Katalin, Szigeti Endre, Várnagy Katalin, Vehofsics Erzsébet képviselte. A 45 percig tartó vidám, könnyed műsorban saját alkotások: versek, kisprózák, dalok (megzenésített versek) hangzottak el gitárkíséretben, és fotók készültek az est legkedvesebb pillanatairól. Egy kis játék keretében néhány ajándéktárgyat is kisorsoltak a jelen lévők között.

A műsort követően kötetlen beszélgetésben ismerkedtek egymással a nyugdíjasklub tagjai és vendégeik. Kapcsolatuk megerősítése céljából a GYAK alkotói meghívták vendéglátóikat az április 10-én, szerdán, 17 órai kezdettel a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Herman Ottó u. 22. alatti földszinti klubhelyiségében Ady Endre tiszteletére rendezendő költészet napi ünnepségükre.

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2019.04.01