Győztesek és nyertesek – Oscar 2019

Találjuk ki együtt! – eredményhirdetés

oscar-2019-nyertesek

Magyar idő szerint ma hajnalban kiosztották a 91. Oscar-gála filmes díjait, ezzel együtt pedig lezárult Találjuk ki együtt! – Oscart nekik! című játékunk, amelyen a hat legfőbb kategória győzteseit kellett eltalálni. Saját sorrendünkben ők örülhettek az aranyszobornak: Zöld könyv, Alfonso Cuarón, Rami Malek, Olivia Colman, Mahershala Ali, Regina King. Akik a legpontosabban tippelték meg a díjazottakat, könyvet, Győri Szalonos bögrét, régi Győrt ábrázoló hűtőmágnest és egy „saját Oscart” kapnak ajándékba!

A 91. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája döntése alapján a legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő kategóriákban az alábbi eredmények születtek:

A legjobb filmért járó Oscart a Zöld könyv kapta, a legjobb rendező díját pedig Alfonso Cuarón – érdekesség, hogy tavaly is mexikói direktor lett a legjobb, Guillermo del Toro.

A legjobb férfi főszereplő Rami Malek a Bohém rapszódia, a legjobb női főszereplő pedig Olivia Colman lett A kedvenc című filmben nyújtott alakításáért.

A mellékszereplők közül legjobb férfiként Mahershala Ali (Zöld könyv), legjobb nőként Regina King (If Beale Street Could Talk) vehette át az aranyszobrot.

Találjuk ki együtt! című játékunk nyertesei: Németh András (5 találat), Nits Adrienne és Rákosi Tamás (4-4 találat). Gratulálunk nekik!


A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a kép készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 2. kép; 3. kép; 4. kép; 5. kép; 6. kép.

2019.02.25