411

Magyarországon is elérhetők a YouTube-slágerlisták


youtube-slagerlistak

Februártól Magyarországon is elérhetők a YouTube-slágerlisták. Ezek segítségével a csatorna betekintést nyújt a hazai és globális zenei tartalomfogyasztási szokásokba, valamint szeretne rávilágítani a platformban rejlő zeneipari lehetőségekre.

„A most már itthon is elérhető YouTube-slágerlisták a magyar felhasználók szokásait tükrözik, függetlenül a feliratkozók számától vagy az értékesítési adatoktól, ezért rendkívül gyorsan megmutatják, kik és mik a legújabb kedvencek. Nagyon örülünk, hogy a „magyar rajongók hangja” hallatszik ezeken a listákon, és ezzel sikerült a YouTube-ot még inkább a hazai igényeket tükröző platformá alakítani” – mondta Kovács Péter, a YouTube hazai felelőse. Négy különböző YouTube-slágerlista indult, melyek a felhasználók tartózkodási helye szerint országonként és globálisan egyaránt elérhetők. A listák hetente frissülnek, kivéve a „Felkapott” slágerlistát, amely naponta többször is frissítésre kerül.

A „Legnépszerűbb zeneszámok” slágerlista kiemeli, hány megtekintést ért el egy zeneszám a YouTube-on. A megtekintésszámot a rendszer az adott zeneszám összes hivatalos verziója által elért megtekintésszámot összesítve számítja ki (beleértve a hivatalos zenei videót, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, valamint a dalszövegvideókat). Ez a lista reflektál a legjobban arra, hogy a felhasználók milyen zenei tartalmakat fogyasztanak, és az egyes előadók hogyan használják a platformot, hogy megosszák zenéjüket.

A „Legnépszerűbb előadók” slágerlistája a hét legnagyobb hatású előadóit gyűjti össze. Az előadók kiemelése az összes megjelent lemezük által elért teljes megtekintésszám alapján történik – beleértve a hivatalos zenei videókat, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, a hivatalos élő előadásokat, a remixeket, a dalszövegvideókat, az albumon megjelent zeneszámokat, valamint az együttműködéseket.

A „Legnépszerűbb zenei videók” slágerlistája a zenei videók nyújtotta élményt ismeri el a YouTube-on, és kiemeli a platformon legnézettebb hivatalos zenei videókat.

A „Felkapott” videók slágerlistája, eltérően a többitől, napi szinten többször is frissül, hiszen célja kiemelni a felhasználók által legkedveltebb és legnézettebb új zenéket, így azonnali pillanatképet ad arról, hogy mi mozgatja meg a felhasználókat.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.02.19