Magyarországi kiállítás is szerepel a Global Fine Art Awards díj közönségszavazásán


global-fine-art-awards-ludwig-muzeum

A budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Permanens Forradalom – Mai ukrán képzőművészet című tárlatára is lehet voksolni a Global Fine Art Awards (GFAA) díj közönségszavazásán.

A kortárs ukrán képzőművészetet bemutató kiállítás 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelynek díjait évente 13 kategóriában ítélik oda. A Budapesten 2018. április 6. és június 24. között megrendezett tárlat Az év legjobb csoportos kortárs művészeti kiállítása kategória díját nyerheti el – közölte a Ludwig Múzeum.

Az évente kiosztott elismerés jelöltjei között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, emellett január 14. és 27. között a közönség is voksolhat kedvencére, és a legtöbb szavazatot kapott jelöltnek odaítélik a Youniversal Award díjat.

Az érdeklődők naponta egyszer szavazhatnak az ABC sorrendben megjelenő kiállításcímekre ezen a linken, a Ludwig Múzeum válogatásának angol címe: Permanent Revolution: Ukranian Art Today.

A Permanens Forradalom kategóriájának egyetlen közép-európai jelöltje. A másik európai jelölt, a londoni Tate Britain All Too Human – Bacon, Freud and a Century of Painting Life című kiállításának friss változata az elmúlt napokig a Magyar Nemzeti Galériában volt látható Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete címmel.

A díjátadót március 12-én tartják New Yorkban.

Forrás: MTI

2019.01.20