A Bohemian Rhapsody lett minden idők leghallgatottabb rockdala


queen

A Universal Music Group bejelentése alapján a Queen Bohemian Rhapsody-ja lett a 20. század legtöbb online lejátszást megért dala, egyben minden idők legtöbbször streamelt rockdala is, összesen 1,6 milliárd lejátszással világszerte. Ez a szám az összes regisztrált felület lejátszásának összege, beleértve például a Spotify, az Apple Music, a Deezer és a Youtube megtekintésszámait is.

A lista élbolyában olyan dalok szerepelnek még, mint a Smells Like Teen Spirit a Nirvanától, a Sweet Child OʼMine és a November Rain a Guns NʼRosestól, vagy az A-HA-tól a Take On Me.

A dal népszerűségén persze az idei Queen-film, a Bohemian Rhapsody is lendített, amely bemutatója után öt héttel már a legjobban jövedelmező zenei témájú filmmé avanzsált, eddig nagyjából 600 millió dolláros bevétellel.

Brian May, a Queen gitárosa így reagált a hírre: „So the River of Rock Music has metamorphosed into streams! Very happy that our music is still flowing to the max!

Mivel kétmondatnyi angol szójátékról beszélünk, ezúttal meg sem próbáljuk átültetni a szöveget magyarra. A lényeg, May örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rockzene folyója immár folyamokká alakult, és a Queen zenéje továbbra is maximálisan árad... vagy valami ilyesmi. Mindenesetre a nyilatkozat kitűnő illusztrációja a gitáros jó humorérzékének, meg annak, hogy asztrofizikus sem lesz véletlenül bárkiből. Az említett dal, amit bizonyos források szerint már egyes szentineléz halászok is kedvenc slágerükként tartanak számon, a Youtube-on már elhagyta a 765 millió megtekintést, és ha kattintotok a beágyazott videóra, ez a szám tovább növelhető.

NIHIL_AK
Forrás: langolgitarok.blog.hu

2018.12.23