Pesti balhé készül


loth_balazs

Lóth Balázs mozifilm rendezői bemutatkozását 327 millió forinttal támogatja a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A Pesti balhé címmel készülő vígjáték egy korábban soha nem látott Budapesten játszódik.

Tapasztalt alkotótársakkal együtt vág bele a legsikeresebb tévésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmje rendezésébe: a Pesti balhé című vígjáték forgatókönyvét az HBO Forgatókönyvíró verseny fődíjas Kis-Szabó Márkkal és a Merlin Színház társulatából is ismert Inotay Ákossal közösen jegyzi.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás. Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett hazánkban forgatott, amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a World War Z-ben és a Die Hard – Drágább, mint az életed-ben. Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród A viszkis-ében, line producerként Nemes Jeles László Napszálltá-jában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyélet-ben is.

A Pesti balhé operatőre Balázs István Balázs lesz. Az első „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjjal” kitüntetett, Kodak-ösztöndíjas fiatal alkotó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, tanárai voltak többek között: Máthé Tibor, Szász János és Enyedi Ildikó.

A film története öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a „Pesti balhé”. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik, és a film jövőre lesz látható a mozikban.

„A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatunk: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain, ebből áll majd össze egy – a reményeink szerint – korábban még soha nem látott Budapest” – vallja Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező. (Lóth Balázs és Inotay Ákos korábbi rövidfilmje, a Péterfy Bori főszereplésével készült Epilógus itt megtekinthető.)

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.12.18