Advent Győrben 2018

Vár az ünneplőbe öltözött belváros

advent-gyorben

Manapság az adventi időszakban fénybe borulnak a városok, rendezvények szórakoztatják az embereket, akik vásárokban tehetnek szert karácsonyi ajándékaikra. Győrben sincs ez másként. November 30-án este ünneplőbe öltözött a belváros, és kezdetét vette az Advent Győrben fesztivál.

Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek Győr városában, erről az Adventi Fesztivál gondoskodik, mely a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat.

A Széchenyi téren van adventi kapu, körhinta, állatsimogató, gyermekvasút, mindenki karácsonyfája, adventi koszorú, Csillagszóró játszótér, betlehem, kézműves vásár és jótékonysági vásár. Állandó program a homokanimáció és a fényjáték – naponta többször is láthatók.

A Dunakapu téren óriáskerék, korcsolyapálya, karácsonyi süveg, Mikulás-szán, hóember és fénygömb várja a kicsiket és nagyokat. És persze sok-sok érdekesebbnél érdekesebb rendezvény, mint például az Öt Templom Advent programjai, koncertek, színpadi produkciók, gyerekprogramok a Széchenyi téri színpadon, az Audi Arénában és a város különböző kulturális intézményeiben.

Minderről részletesen tájékozódhatnak a rendezvénysorozat programfüzetéből.

Az adventnek nem az év végi rohanásról kell szólnia, hanem a csendes elmélyülésről, a készülődésről; arról, hogy több időt töltsünk szeretteinkkel, és akár jól is szórakozzunk az Advent Győrben fesztivál programjaiból szemezgetve. Ez is egyfajta felkészülés az ünnepekre.

Juhász Gyula: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

tmoni
Fotók: Beledi Márta

2018.12.06