Decemberben ismét Boogie Woogie Fesztivált rendeznek Győrben


boogiefeszt

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg december 6. és 8. között a Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivált, amelyre a magyar fellépők mellett Hollandiából, Németországból és Franciaországból érkeznek művészek – tájékoztatta a fesztivált szervező Dániel Balázs az MTI-t.

Az 1930-as és 1940-es évek Amerikájának vidám zenei stílusát népszerűsítő program december 6-án ingyenes koncerttel kezdődik a győri Árkádban Boogie Christmas címmel, ahol fellép a holland Eric-Jan Overbeek, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Pleszkán Écska énekesnő, valamint két francia táncospár, Ludovic Chanton, Stacy Aurel, Jérémy Chanton és Mélanie Deniau.

A pénteki és szombati programokat a Richter Teremben tartják. Szombat este a rendezvény Boogie Afterparty-val folytatódik az El Paso Tánc és Rendezvény Centrumban.

A fesztivál alapítója, Dániel Balázs, művésznevén Mr. Firehand fellépett többek között Angliában, Svájcban, Ausztriában, Franciaországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Németországban, de turnézott már az Amerikai Egyesült Államokban is. Az első magyarországi Boogie Woogie Fesztivált 2012-ben rendezte meg.

További információk a Boogiefeszt hivatalos honlapján találhatók.

Forrás: MTI

2018.11.21