Karácsonyvárás Győrben

Adventi fények a belvárosban

„Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.” (Pilinszky János)

Várakozás. De sokkal inkább örömbe csomagolt izgalom, felszabadult sóhajokban megbújó békeérzés – valahogy egyszerre az eljövetel, az elmúlás és az új(ra) kezdés nyugtalanságában megvalósuló rendszerűség. December hónap adventi időszakában nemcsak a koszorúba font gyertyák gyúlnak fel, hanem az éves rohanásban, feszültségben, tennivalókban halványabbra fakult lelkesedések parazsa is izzani kezd. A szívek más ritmusban dobognak, a sóhajok más ütemben követik egymást, a mosolyok más intenzitással rebbennek ember és ember között.

Karácsonyvárás. Türelemmel-türelmetlenséggel, áhítattal-félelemmel, szenvedélyesen-visszafogottan. A kivetített pompa remekül ábrázolható megörökített pillanatokon, érezzük hát át a Hellogyor facebook-oldala által rendelkezésünkre bocsátott fotók összeállításában mindazt, amely ugyan látványosan a szem előtt zajlik, a legintimebb-legtisztább módon azonban magunkban, belül odabent. Karácsonyvárás Győrben, a belvárosi adventi fények harmóniájában.

Szilvási Krisztián
Fotók: Ács Erna, Beledi Márta, Bögi Tamás, Roland Mladoniczki

2014.12.11