1020

Rossz versek világpremier Tallinnban

Reisz Gábor új filmje A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválon

rossz-versek-film

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján lesz a Reisz Gábor által rendezett Rossz versek című film világpremierje. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant csapat új filmjét meghívták a tallinni filmfesztivál versenyprogramjába, a világpremier november 23-án lesz az alkotók jelenlétében.

November 16-án kezdődik Észak-Európa nagyszabású, mintegy 250 filmet felvonultató nemzetközi filmfesztiválja Tallinnban. A „Fekete éjszakák” címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 filmfesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt. Az idei versenyprogramot, melynek fődíja a Tallinn Grand Prix, magyar alkotás gazdagítja.

Jó volna újra gyereknek lenni, és nem egy csirkemellfilé-reklámot rendezni, és nyavalyogni azon, hogy Anna miért hagyott el. Régen minden egyszerű volt és tiszta. Vajon folyamatosan múlik el minden vagy egyik pillanatról a másikra… ?” – Reisz Gábor második filmje, a Rossz versek időutazásra visz a főszereplő lelkén keresztül Magyarország elmúlt három évtizedébe.

rossz-versek-film

Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében foglalkozik a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk. „Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk” – mondta el a rendező, aki a film főszereplője is egyben.

Reisz Gábor első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a nemzetközi filmfesztiválok. A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön. Az új filmet 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

rossz-versek-film

A főbb szerepekben Reisz Gábor, Nagy Katica, Takács Katalin, Kovács Zsolt, Zayzon Zsolt, Seres Donát, Prukner Mátyás, Prukner Barna, Monori Lili és Niels Schneider láthatók. A film operatőre Bálint Dániel és Becsey Kristóf volt.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Cirko Film forgalmazásában.

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.10.13