A XVIII. Győri Könyvszalon rajzpályázata

Felhívás

gyori-konyvszalon-rajzpalyazat

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza Művelődési Központ az idei rendezvényre készülve is rajzpályázatot hirdet: a XVIII. Győri Könyvszalon alkalmából ismét várják az olvasni és rajzolni szerető gyermekek jelentkezését. Pályázati felhívásuk ebben az évben Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójához kapcsolódik, így a versenyt a Mátyás király Emlékév jegyében hirdetik meg.

Ki ne hallott volna Mátyás királyról, a mesék igazságos királyáról? A rajzpályázat kiírói arra kérnek, mutasd meg nekik, Te hogyan látod a Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetett Mátyás királyt, szerinted miért nevezik őt igazságos Mátyásnak?

Így idén nincs megadott, kötelezően választandó mese. Olvass sokat, és válaszd ki Te kedvenc Mátyás király mesédet! Viszont a mese címét kéretik megírni, hogy utána lehessen járni a történetnek. Fontos, hogy a rajzból derüljön ki a mese tanulsága, az a történet, hogyan osztott Mátyás király igazságot. Az ötletes, szellemes, egyéni alkotásokat pedig nagy szeretettel várják az alábbi feltételek szerint.

Két kategóriában lehet pályázatot benyújtani:
I. Óvodások
II. Alsó tagozatos általános iskolások

A gyerekmunkák készülhetnek bármilyen rajzi vagy festészeti technikával: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, vízfestékkel, temperával, ezen túl kollázs, montázs vagy vegyes technikával. A pályázatra A4 (21×30 cm) vagy A3 (30×42 cm) méretű alkotás nyújtható be. Az elkészített műveket kérik PASZPARTUZVA leadni!

A pályázat beadási határideje és helye: 2018. november 5. hétfő – Generációk Háza Művelődési Központ. A rajzokat személyesen vagy postán a Generációk Házába kell eljuttatni. Cím: Generációk Háza Művelődési Központ – 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.

A rajzok előoldalán minden pályázónak jól olvashatóan, nagy betűkkel írva meg kell adnia a teljes nevét és a mese címét, a hátoldalon pedig:
- teljes nevét,
- óvodája vagy iskolája nevét, életkorát, osztályát,
- a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét,
- a szülő telefonszámát, akit díjazás esetén értesíteni tudnak.

Díjazás:
A beküldött rajzokat a két életkori kategóriában külön-külön értékelik. Az alkotások elbírálásánál a kivitelezés mellett a legfontosabb szempont a megadott témához való kapcsolódás. Mindkét kategóriában 5 alkotást tudnak díjazni, a kiemelt 5-5 legjobb munka között sorrendet vagy minőségi különbséget nem állapítanak meg. A díjazottak a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a Generációk Háza Művelődési Központ közös ajándékcsomagjaiban részesülnek.

A díjátadásra 2018. november 18-án, vasárnap 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, a Magyar Népmese Színház: Mátyás király születése napja című előadása előtt kerül sor.

A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a XVIII. Győri Könyvszalon rendezvény ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban, a Mesekuckóban.

A beküldött rajzokat a Generációk Háza információjában adják vissza a 2018. november 19-től kezdődően, az intézmény nyitvatartási idejében.

További információ kérhető Tóth Laura programszervezőnél: 96/518-032, tothlaura@generaciokhaza.hu

2018.09.18