Szeptember 8-án ismét Dallamos Villamos Budapesten


dallamos-villamos

Szeptember 8-án kora délutántól estig kerül megrendezésre a Dallamos Villamos. Az elmúlt évekhez hasonlóan a 4-es villamos vonalán fut a nosztalgia szerelvény, mindkét kocsijában élőzenével. A délután folyamán összesen tizenhat fellépővel találkozhat az utazóközönség: többek között az Anna and the Barbies-zal, Molnár Tamással (Jetlag), az OliverFromEarth-és és YOULÏ-val is.

A Zeneszöveg.hu kultúrmissziója mára a magyar zenét támogató, nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amely idén új elemmel: a „gyerekzenei idősávval” gazdagodik, kedvezvén ezzel a kisgyermekes látogatóknak, és illeszkedve a Családok Éve koncepciójába is.

A szerelvény továbbra is a Magyar Dal Napja szellemében fut, a BKV 50 éves fennállását is ünnepelve. Az esemény múltidéző utazást tesz a régi kocsikban, változatos zenei élményt kínál minden korosztály számára: a gyerekzenei koncertek mellett idén is hallhatunk a rendezvényen fiatal, tehetséges csapatokat és már ismert és elismert előadókat is. Mindezzel méltó módon illeszkedik a BKV fél évszázados évfordulójának ünnepi hangulatához.

A programot Újbuda-Központnál 13:20-tól a The Marching Jazz Band formációja nyitja egy látványos és végtelenül hangulatos programmal: a peronon fúvósokkal, dobokkal, óriási „csinnadrattával”, illetve dixieland-stílusban előadott örökzöldekkel.

A fellépők között lesz az Anna and the Barbies (Akusztik Trió), Molnár Tamás (Jetlag), az OliverFromEarth és YOULÏ. A gyerekkoncertek között találjuk a kicsik nagy kedvencét, a Buborék Együttest, de zenél majd a gyerkőcöknek a Búgócsiga és a Kalap Jakab is.

A villamos rendszeres fellépője a Villon trió. Frontemberük, Kiss Barna szerzeménye a Dallamos Villamos dal is:

Fellép továbbá a Bárterápia, a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíjasai, a Ruby Harlem, akik a Fülesbagoly Tehetségkutatójának első helyezettjei voltak, NÁGI, a Gyík zenekar és a Raj, a Vírus Zenekar, és Veraszívem is.

Menetrend és további információk a Dallamos Villamos Facebook-eseményén.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.09.06