Kétmilliárd forintból felújítják a győri vásárcsarnokot


gyori-vasarcsarnok

Kétmilliárd forint támogatásból felújítják a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér központi épületének szomszédságában álló Herman Ottó utcai vásárcsarnokot, valamint az ahhoz csatlakozó parkolót és zöldterületet. A fejlesztés nyomán korszerű, akadálymentesített, az árusok és a vásárlók igényeit egyaránt kielégítő csarnok jön létre, tágasabb terekkel. A szomszédos, mintegy háromszáz férőhelyes parkolóból a vásárlók közvetlenül tudják majd megközelíteni az épületet.

Megújul a közeli Malom liget, az Ady-domb és a vásárcsarnok előtti tér is, új köztéri bútorokat, berendezéseket helyeznek ki, felújítják a locsolóhálózatot, és új zöldövezetet is létrehoznak. A munkaterület átadásával a területen mintegy 130 parkolóhely megszűnik, de a jelenlegi „Matáv-játszótér” helyén ideiglenes murvás parkolóhelyeket alakítanak ki.

Augusztusban a csarnok melletti büfésor árusítóhelyeit bezárják, a vásárcsarnokot szeptember 1-je és 10-e között fogják kiüríteni. Az ideiglenes piac a tervek szerint szeptember elején nyílik meg, egy nagy sátorral, hat faházzal, 37 konténerrel és 96 őstermelői asztallal. Az építési munkálatokhoz igazodva korlátozni fogják a parkolást a Herman Ottó utcában és a Lehel utcában, augusztusban pedig elkezdik építeni a Verseny utca – Szigethy Attila úti jelzőlámpás csomópontot.

Az önkormányzat a Zöld város kialakítása Győrben című projekt keretében, a tulajdonában lévő Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel konzorciumban valósítja meg a fejlesztést, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyertek el százszázalékos támogatást.

Forrás: MTI
Fotók: Vas Balázs

2018.07.20