Fesztiválséták

Győr belvárosában

tematikus_varosnezes_gyor

A fesztiválok igazi évada a nyár. A Négy Évszak Fesztivál programjai közül miért is hiányoznának a tematikus séták? Az Original Balance Kft. szakemberei az éppen aktuális rendezvények tematikájához kapcsolódóan állították össze a kínálatukat. Mit is nézhetnek meg a következő hétvégén, amikor Fröccsfesztivál lesz?

2018. július 13. (péntek) 19.00 óra: Jedlik emléke és a fröccs története
Megismerkedhetnek Jedlik Ányos, Győr köztiszteletben álló egykori bencés tanárának emlékeivel idegenvezető segítségével. Munkássága megalapozta, hogy Győr ma a "Fröccs városa" lehet. Milyen út vezetett idáig? Erről szól ez az ingyenes séta. Indulás: Látogatóközpont Győr. Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetője.

2018. július 14. (szombat) 18.00 óra: A fröccs és más győri legendák
Győr egy dinamikusan fejlődő, kulturális értékekben, legendás történetekben gazdag város. A nyári időszak legvonzóbb legendája a hűsítő fröccs története. Ismerkedjen ezen a sétán a város további színes történeteivel, legendáival, barangoljon a hangulatos belvárosban idegenvezetővel! A sétán történő részvétel ingyenes. Indulás: Látogatóközpont Győr. Idegenvezető: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője.

2018. július 14-én (szombat)19:30-tól: Naplemente-túra a folyókon 
Egy kis séta után hajóra szállhatnak, és hangulatos hajókázás közben ismerkedhetnek meg győri történetekkel. A hidak, a Radó-sziget, a vár, a várfalak, külső városrészek látványa adja a díszletet ehhez a sétahajózáshoz. A program részvételi díja: 3.500,- Ft/fő, 10 éves korig: 2.500,- Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a hajózás árát is. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges: idegenvezetes.gyor@gmail.com vagy telefonon: 30/2949174.

2018. július 14. (szombat) 21.00 óra: Séta a győri éjszakában
A nyári városnéző séták visszatérő kedvence az éjszakai séta! Győr gyönyörű barokk belvárosa csodás látványt nyújt az esti kivilágításban is, ami önmagában is andalgásra hívogat. Idegenvezető meséli el a látnivalók legérdekesebb történeteit ezen az ingyenes sétán. Indulás: Városháza tér, Szökőkút. Idegenvezető: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetője.

2018. július 15. (vasárnap) 18.00 óra: Legendás történetek a fröccs városában
Ismerkedjenek meg a fröccs történetének győri vonatkozásaival, a legkedveltebb győri legendákkal és a történetekhez kapcsolódó helyszínekkel Győr belvárosában! Ingyenes városnéző séta idegenvezetővel. Indulás: Látogatóközpont Győr. Idegenvezető: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetője.

(Fotó: http://www.gyeregyorbe.hu)

2018.07.09